Kedves Ügyfeleink! Boltunkban megszüntettük az ügyfélfogadást, telefonon és emailben továbbra is állunk rendelkezésükre!

3+1 jel, ami arra utal, hogy ideje szervizbe vinned a laptopod!

3+1 jel, ami arra utal, hogy ideje szervizbe vinned a laptopod!

Hangos, zúg a ventilátor? A korábban gyorsan futó programok lelassultak? Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor érdemes minél hamarabb szervizbe vinned a laptopod. De mutatunk még jeleket, amik arra utalnak, hogy tanácsos a PC Panda szakembereihez fordulnod.

Van amikor már nem lehet tovább húzni-halasztani, hogy laptopodat szervizbe vidd, elkerülve a nagyobb költségeket. A következőkben azokat a jeleket, jelenségeket vesszük át, amik arra utalnak, hogy szakemberek segítségét kell igénybe venned – és természetesen a PC Panda munkatársai állnak rendelkezésedre.

 

Hangos, zúg a ventilátor?

Ha már nyár van, akkor érdemes egy olyan problémával kezdeni, ami főképp akkor jelentkezik, amikor meleg van. A hangos ventilátor is ilyen. Előfordulhat (és gyakran tényleg ez is a probléma), hogy por, kosz került a ventilátorba. A szerkezet ugyan forog, de működése nem megfelelő. Szintén lehetséges, hogy törött a ventilátor lapátja vagy elkopott a csapágy. Legyen szó bármelyikről, a megszokottnál hangosabb, zajosabb a ventilátor. Márpedig a hűtőrendszer megfelelő működése nyáron kifejezetten fontos, kényes kérdés. Ha melegszik a laptop, jellemzően csökken a teljesítmény. Arról egyébként, hogyan főzöd meg a laptopodat nyáron, itt írtunk.

Ami a lényeg: ha hangos, zúg a ventilátor, érdemes szakemberhez fordulnod!

 

Forró a laptop?

Bárhol is használod a géped, mindenhol van szabad szemmel nem látható, levegőben szálló por. Ez nem csak a ventilátoroknál okozhat problémát. A kosz megül a gépeden, vékony réteggé áll össze, ami gátolja az olyan alkatrészek hűtését is, ahol a legtöbb hő keletkezik. Ez károsodáshoz, túlmelegedéshez vezet. Ahogy egy korábbi, a témával kapcsolatos írásunkban már jeleztük, statisztikák szerint a laptopok 70-80 százaléka a melegedés miatt megy tönkre.

Hogy mi a megoldás? Fordulj a PC Panda szakembereihez. Munkatársaink számára a laptop takarítása rutinművelet, te pedig hosszú távon sokat nyersz vele. Évente egy takarítás mindenképpen ajánlott, és sokkal olcsóbb is mint egy új processzor.

 

Lassú a notebook?

Amikor egy csiga gyorsabban halad, mint ahogy a laptopod betölti a programokat, az nem csak bosszantó, hanem problémára is utal. Főleg akkor, ha korábban az adott program egy szempillantás alatt megnyílt. Ezt nem kell csendes beletörődéssel viselned. Egyáltalán nem biztos, hogy a programok erőforrás igénye változott, gyakran a következőkről van szó:

– romlik a merevlemez állapota;

– vírusos lett a géped;

– rengeteg a nem használt, nem szükséges fájl;

– túl sok felesleges program fut a háttérben;

 

Ahhoz, hogy pontosan megtudd, mi is okozza a lassulást és, megelőzd a további problémákat érdemes szakemberhez fordulnod – lehet elég az, ha a HDD-ről SSD-re váltasz, itt el tudod olvasni, miről is van szó. Az interneten elérhető tippek között is böngészhetsz de tartsd szem előtt, hogy az ingyenesen telepíthető, egyszerű megoldást ígérő alkalmazások többsége valójában reklám. Rajtad kívül senkinek sem áll érdekében, hogy anyagi ráfordítás nélkül megoldja a problémádat. Mielőtt megvásárolnál bármilyen szoftvert, vagy megadnád az adataidat, érdemes kikérni egy szakember véleményét.

 

Gyorsan merül a gép?

“Jó még így, majd kicseréltetem ha nagyon zavar.” – gondolod talán Te is éppen ezt olvasva. És van is benne igazság, a gyorsan merülő akkumulátor sokszor kivédhető egy közelben lévő konnektorral. Azonban ahogy a gépen minden, úgy a úgy a töltőcsatlakozó is elhasználódik egy idő után. Egy rossz mozdulat, nagyobb rántás és kész a baj.

Szerencsére ebben az esetben is számíthatsz a PC Panda szakértő csapatára persze jobb megelőzni a további költségeket. Sőt, ha igazán biztosra akarsz menni, akkor olvasd el korábbi cikkünket ahol azzal foglalkozunk, hogy hogyan vigyázhatsz használat közben az akkumulátorodra.

 

Keress minket bizalommal!