Kedves Ügyfeleink! Boltunkban megszüntettük az ügyfélfogadást, telefonon és emailben továbbra is állunk rendelkezésükre!

A leggyakoribb laptop javítások – ezekre figyelj!

A leggyakoribb laptop javítások – ezekre figyelj!

Amikor a leggyakoribb laptopokkal kapcsolatos hibákról esik szó, valahogy mindig kiderül, a nagyobb baj egy olyan hétköznapi rossz szokásból, berögződésből ered, amin kis odafigyeléssel, alapvetően könnyen lehetne változtatni. Márpedig, amikor laptopot vásárolunk, többnyire nem pár hónapra, hanem több évre tervezünk. Annak érdekében, hogy hosszú távon tudjuk használni gépünket a PC Panda szakértő munkatársát, Garai Gábort hívtuk segítségül, akivel röviden áttekintjük a leggyakoribb hibákat.

 

Folyadék, ételmorzsa, vagy túl sok por kerül a laptopodba

Amennyire a mindennapjaink természetes részévé vált az, hogy több órát ülünk a laptop előtt, legalább annyira megszokott az is, hogy a notebookunk közelében eszük-iszunk. Bármennyire tűnik ez jó megoldásnak, sajnos el kell árulnunk, a laptop árammal táplálkozik, nincs szüksége zsemle- vagy kenyérmorzsára, és a paprikás chips-szet sem szereti. Szóval próbáljunk meg nem enni a laptop környezetében, mert az ebből fakadó szennyeződés billentyűzet problémákhoz vezet. És, ha nem szeretnénk kiborulni, akkor a kólát, kávét, vizet is tartsuk távol a gépünktől, mert elég egy óvatlan mozdulat, és nemcsak a pohár borul ki, hanem mi is. Meglepődnél hány gép kerül hozzánk hasonló okból.

Legalább ilyen fontos a PC Panda szakértőnk szerint az, hogy kerüljük a laptop párnák között, ágyban, földön, szőnyegen történő használatát. A szállópor ugyanis szabad szemmel nem látható veszélyt jelent, a notebookod belsejében pedig egy év használat alatt nagy mennyiségű kosz gyűlhet fel. Tudj meg többet a laptop takarításról itt! Ráadásul a nyári melegben könnyen túlmelegedhet a laptop. A nyári meleg hatásairól itt olvashatsz bővebben.

Itt hívjuk fel a figyelmedet, ha nem figyelsz oda a laptopod évente történő tisztításra, akkor később nagyobb és költségesebb problémákra számíthatsz. Szintén nem ajánlatos filmezés céljából a fürdőszobába vinned a géped, a nyirkos, párás helyiség ugyanis árt a működésnek. És még valami: ne tartsunk a táskában a laptop mellett tollat vagy más irodaszereket, mert ezek az apró tárgyak kijelző és a billentyűzet közé kerülhetnek, és sérüléseket okozhatnak.

 

Sérült laptop kijelzővel és nem működő töltővel is gyakran találkozunk

Az alább olvasható pontok könnyen evidensnek hathatnak, mégis érdemes megszívlelni őket, mert a javítások jelentős része elkerülhető ha:

  • a kijelzőt mindig középen fogva nyitod ki a géped, mert a zsanérokat így terheled egyenletesen. Ja, és soha ne a kijelzőnél fogva hozd-vidd a géped;
  • két-három naponta indítsd újra a géped;
  • kerüld a hirtelen hőmérséklet-változást, itt arról van szó, hogy a kinti hideg időből a meleg lakásba érve várj tíz percet míg a laptop is szobahőmérsékletre kerül, ezzel elkerülheted az esetleges páralecsapódást;
  • van egy helyes sorrend a konnektor-töltő-laptop hármas esetében. A töltőt először a konnektorba dugjuk, és csak ezután a laptopba, mert ha túlfeszültség van a konnektorban, akkor így csa a töltőd megy kárba, a géped nem. És tudjuk, jobb félni, mint megijedni. Az akkumulátor védelmével egyébként külön cikkben is foglalkoztunk itt.

Fontos tudnod, bármi történt a laptopoddal, notebookoddal. Sürgős beavatkozásra, tisztításra, javításra lenne szükséged, a PC Panda szakemberei állnak rendelkezésedre. Keress minket bizalommal!