Kedves Ügyfeleink! Boltunkban megszüntettük az ügyfélfogadást, telefonon és emailben továbbra is állunk rendelkezésükre!

Ezt tedd, ha nincs vagy lassú az interneted!

Ezt tedd, ha nincs vagy lassú az interneted!

Bármikor előfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra megszakad az internetkapcsolat. Erre az esetre mutatunk neked néhány egyszerű trükköt, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba. De, ha sürgősen kell a segítség, és az internetszolgáltatódra is várni kell, akkor keress minket szakembereink házhoz mennek, segítenek.

Miért lassú az internet? Mért nem működik az internet? Fontos és olyakor életbevágó kérdések ezek, főképp akkor, ha éppen határidős munkánk lenne, és megszakad, lassú lesz az internetkapcsolat. Nem véletlen, hogy ezekre a kérdésekre összesen majd hatmillió találatot ad ki a Google. Szóval bizony olyan téma ez, amivel érdemes foglalkozni.

 

Mi van akkor, ha egyáltalán nincs internet?

Tehát az a helyzet állt elő, hogy ugyan azt látjuk, a telefonunk, laptopunk csatlakozott WIFI-hez, de nincs internet, egyik oldal sem töltődik be. Kezdjük azokkal az alapvető megoldásokkal, amik könnyen elkerülhetik a figyelmedet. Szóval, ezeket teheted első lépésben:

  • Próbálj meg újrakapcsolódni. Kapcsold ki, majd kapcsold be újra a WIFI-t. Lehet ennyi elég is;
  • Ellenőrizd a kábeleket. Nem lazult meg valamelyik?
  • Nézd meg, hogy ugyanahhoz a hálózathoz másik eszközön keresztül rá tudsz-e csatlakozni. Ha igen, a probléma forrása az internetre nem csatlakozó eszközöd;
  • Indítsd újra a laptopod vagy a telefonod;
  • Húzd ki a tápegység csatlakozó kábelét a routerből, majd nagyjából 30 másodperc múlva próbálj újra csatlakoztasd. Várj 2-3 percet, mivel a hálózat újraindulása eltarthat egy kis ideig.

 

Van internet, csak olyan lassú, mint a szabadnapos csiga

Olyannal is találkozhatsz, hogy ugyan van internetkapcsolat, de olyan lassú, mint a szabadnapos csiga. Az a helyzet, hogy első lépésként hasonló a feladatod, mint nem lenne kapcsolat. Indítsd újra a routered! A kapcsolat alaphelyzetbe áll, a gyorsítótár törlődik, és lehet, hogy ennyivel megoldottad a problémát. De mi van, ha nem? Akkor azt nézd meg, jó helyen van-e a router. A falak ugyanis nagy mértékben le tudják árnyékolni a jelét, próbáld meg a routert a lakás közepére és magasabb helyre tenni, oda, ahonnan fennakadás nélkül tudja „szórni a netet”.

Előfordulhat, hogy túl sok eszköz kapcsolódik a WIFI-hez, és van olyan ezek közül, amelyik éppen rendszert vagy alkalmazást frissít, ez pedig elszívja az interneted jelentős részét. Könnyen lehet, hogy nem véded jelszóval a WIFI-d, és – ha mondjuk tömbházban élsz – mások is a te internetedet használják. (Ha jelszót állítasz be, javasoljuk mások számára nehezen kitalálható legyen.) És mondunk még valamit: ha a böngésződ lassan tölt be, akkor az nem az interneted, hanem a PC-d vagy a laptopod lassúsága miatt van. Gondolj erre is!

 

A PC Panda szakemberei házhoz mennek

Ha megtettél mindent annak érdekében, hogy az internetkapcsolatod megfelelő legyen, de egyik módszer sem működött, akkor a következő lépés az, hogy hívd fel internetszolgáltatódat. Könnyen lehet, hogy a hiba náluk van. Innentől kezdve azonban rajtuk múlik, mikorra állítják vissza a szolgáltatást.

Ha nem, akkor két eshetőség jön képbe: vagy távolról tudnak segítséget nyújtani, vagy ki kell jönniük hozzád. Amennyiben utóbbira van szükség, akkor bizony várnod kell a szerelőre, de ha ezt nem szeretnéd, keress minket. A PC Panda szakemberei házhoz mennek. Tudsz ennél gyorsabb megoldást? És még egy jó fej pandással is találkozhatsz!