Kedves Ügyfeleink! Boltunkban megszüntettük az ügyfélfogadást, telefonon és emailben továbbra is állunk rendelkezésükre!

Fontos változás jön: hamarosan már csak így töltheted az eszközeidet!

Fontos változás jön: hamarosan már csak így töltheted az eszközeidet!

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa júniusban úgy döntött, egységesítik a töltőket. Ez azt jelenti, hogy 2024-től új eszközeiden gyakran találkozol majd USB-C bemenettel. Egészen addig, amíg már nem is nagyon lesz szükséged másmilyen kábelre. A döntés célja, hogy csökkenjen az elektronikai hulladék mennyisége. Ez egyébként a mi céljainkkal is összhangban van, a PC Panda csapata is egy zöldebb jövőért dolgozik. Hajrá!

 

Laptop, telefon, tablet töltő? USB-C!

A gyakorlatban a döntés azt jelenti, hogy 2024-től a vezetékes kábelen keresztül újratölthető mobiltelefonokat, fülhallgatókat, táblagépeket, e-olvasókat, digitális fényképezőgépeket, kézi videójáték-konzolokat és a hordozható hangszórókat gyártótól függetlenül USB Type-C porttal kell felszerelni. A szabály a laptopokra is vonatkozik, de a gyártóknak itt csak egy későbbi időpontban kell majd megfelelniük a szabálynak.

Az EU célja, egyrészt, hogy fenntarthatóbbá tegye a termékeket, így a jövőben a telefonok és hasonló készülékek dobozában nem lesz szükség töltőre, mivel a vásárlók háztartásának többségében már megtalálható legalább egy a megfelelő tartozékokból. Másrészt, s ez talán a legfontosabb, hogy csökkentse az elektronikai hulladék mennyiségét.

Az EU becslései szerint a döntés következményeként évente mintegy 11 000 tonnával kevesebb e-hulladék lesz.

Zölden, fenntarthatóan, odafigyelve!

Ahogy tapasztalhattad számos olyan blogcikket írtunk már, melyekkel igyekeztünk rámutatnak mire érdemes odafigyelned azért, hogy laptopotod hosszú ideig tudd használni. Szánj néhány percet cikkekre, és kíméld egyszerre a pénztárcádat a földünkkel!

Ezeket a témákat ajánljuk:

Ezek a cikkek mind azzal foglalkoznak, hogy megelőzzük a cserét, azaz a további elektronikai hulladék keletkezését.

Ha valamilyen gyanú ébred benned laptopddal kapcsolatban a cikkek olvasása közben, akkor keress minket bizalommal! Megrendelés esetén a kivizsgálás díjtalan.