Kedves Ügyfeleink! Boltunkban megszüntettük az ügyfélfogadást, telefonon és emailben továbbra is állunk rendelkezésükre!

Nem tölt a laptop? Itt vannak a lehetséges okok!

Nem tölt a laptop? Itt vannak a lehetséges okok!

Csak akkor tölt a laptopod, ha mozgatod a kábelt? Vagy épp ellenkezőleg, ha nem egy konkrét szögben áll töltő, akkor olyan mintha be sem lenne dugva? Ez sajnos magától már nem fog megjavulni, de akkor mi a tennivalód? Egyáltalán gond ez? Cikkünkből kiderül.

A laptopod egyik, ha nem a legnagyobb előnye, hogy hordozható. Ugyanakkor jellemzően a meghibásodások is ezzel a “funkcióval” függnek össze. A notebook nem csak a akkor “kényes műszer” amikor az asztalnál ülsz előtte, hanem pl.: akkor is amikor az irodába indulva bedobod a táskádba. Arról egyébként, hogy ebben a pillanatban hány különböző módon törheted be a kijelzőt, és az hány féle foltot, csíkot, vonalat hagyhat a felületen külön is írtunk.

De amire a hordozhatóság kapcsán ki akartunk lyukadni az az, hogy a legtöbb esetben ahova a gépet viszed, oda a töltőt és viszed. Ennek eredményeként a kábel is ki van téve mindenféle hatásnak a az utaztatás során. Egy nem kívánt erőhatás megtörheti a kábelt, vagy a dugóban is kárt okozhat. Sőt sokszor pusztán az is elég, hogy a töltő csatlakozót nem kellő odafigyeléssel, vagy egyszerűen csak túl sokszor csúsztatják a gépbe a különböző helyszíneken. És akkor a legnagyobb klasszikusról még nem is beszéltünk, amikor megbotlasz a kábelben. De mit tehetsz mindezek ellen? A válasz egyszerűen a türelem és odafigyelés. Ne kapkodja, hidd el megéri tisztelettel bánni az eszközeiddel. A továbbiakban pedig azzal foglalkozunk, hogy mi van ha már megtörtént a baj.

Megtört kábel, kontakthibás laptop töltő

Ha a kábelt mozgatva laptopod néha kap áramot, néha pedig nem, akkor nagy valószínűséggel megtört vagy kontakthibás a töltő. Ez viszonylag egyértelmű helyzet, cserélni kell a töltőkábelt. Ami ilyenkor fontos, hogy olyan töltőt vásárolj, ami kifejezetten a te gépedhez való. Az ha egyezik a márka, a dugó formája, vagy akár a töltő teljes megjelenése, még semmire sem garancia. Könnyen előfordulhat, hogy egy másmilyen töltő is belemegy és még tölti is a géped, azonban ez az akkumulátorban okozhat problémát. Arról, hogy az akkumulátorra hogyan vigyázz, itt bővebben is írtunk. 

Törött notebook csatlakozó

Az előbbinél szerencsétlenebb eset, ha a töltő csatlakozó a gépen sérül meg. Ilyenkor nem marad más, mint a szerviz. Mi a PC Pandánál is sok ilyen esettel találkoztunk már, bizalommal fordulhatsz hozzánk! A kábel sérülésével szemben a törött csatlakozó meghibásodásának pillanatára a legtöbben emlékeznek. Ennek az a okra, hogy ez jellemzően töltő bedugott állapotában, a zsinór erős rántására, valamilyen recsegő hanghatás kíséretében következik be. A másik tipikus eset, amikor bele erőltetnek egy dugót a gépbe. Ilyenkor mindenképp szét kell szerelni a gépet a javításhoz. A javítás pedig rendszerint egy idő után elkerülhetetlenné válik, mert a használat során a bemenet addig reped tovább amíg már semmilyen pozícióban bedugott töltő kábellel sem tölt tovább.

Összefoglalva:

  • A töltéssel kapcsolatos hibák orvosolhatóak, csak ezért ne válts gépet!
  • Szállításkor ügyelj rá, hogy a töltő zsinórja ne törhessen meg!
  • Sose erőltesd semelyik csatlakozóba semelyik dugót!
  • Mindig a gépedhez készült töltőt használj!

És ne feledd: a PC Pandánál megvan minden, ami ahhoz kell, hogy megfelelően működjön a laptopod, keress minket bizalomal!